Hoe je de opbrengst van tomaten kunt verhogen met gist: natuurlijke meststoffen – niet iedereen kent deze recepten

Veel mensen bekritiseren in de winkel gekochte groenten vanwege de grote hoeveelheid chemicaliën die worden gebruikt bij het telen ervan.

We denken er echter niet aan dat zomerbewoners ook een aanzienlijke hoeveelheid industriële meststoffen gebruiken.

Daarom is het de moeite waard om de hoeveelheid chemicaliën tijdens het groeiproces te verminderen. Als het om tomaten gaat, kunnen hoogwaardige en gezonde voedingssamenstellingen worden gemaakt op basis van gist, zegt Anastasia Kovrizhnykh, een expert bij de BelNovosti-netwerkpublicatie, landschapsontwerper en agronoom.

Welke recepten zijn de moeite waard om te weten?

“Snel” recept

Deze methode zal erg handig zijn voor degenen die niet geneigd zijn lang te wachten voordat de bemesting klaar is. Het voordeel van deze samenstelling is dat deze onmiddellijk kan worden gebruikt.

tomaten
Foto: © Belnovosti

Om dit te doen, moet u een half glas droge gist nemen en het product grondig oplossen. Het geconcentreerde product moet worden gemengd met 10 liter water.

Met brood

Veel mensen vinden dit recept lekker, hoewel het een tijdje duurt om het klaar te maken. Verdun eerst een half glas gist in water.

Vouw ondertussen in een pot van drie liter gewoon zwart brood tot tweederde gevuld.

Giet de gistoplossing erbij.

We wachten vijf dagen. Het gefilterde product moet worden verdund: neem een ​​emmer water voor één liter concentraat.

Eerder hadden we het over hoe je met draadwormen kunt omgaan.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar