Een truc om aardappelen 3x langer te bewaren en te voorkomen dat ze uitlopen!

Aardappelen we houden van in welke vorm dan ook.

Om deze reden zijn ze in bijna elk huishouden te vinden.

In dit artikel vertellen we je, wat is de beste manier om ze op te slaan.

Zet in op advies van de portal en houd uw aardappelen langdurig stevig, soepel en smakelijk.

Na een bepaalde tijd van opslag de aardappelen beginnen te ontkiemen en verliezen hun uiterlijk en smaak.

Aardappelen kunnen buiten de koelkast worden bewaard, wat erg handig is.

Echter, als ze liegen te lang in de verkeerde kamerze kunnen bederven of beginnen te ontkiemen.

Basisprincipes van aardappelbewaring

Veel mensen denken ten onrechte dat aardappelen gemakkelijk houdbaar zijn als je ze ergens bewaart.

Dit is echter verre van de waarheid.

Onjuiste opslag kan ze beschadigen en een toename van de concentratie van giftige stoffen.

Het is daarom noodzakelijk om tijdens de opslag zeer strikte regels te volgen.

Begrijp dat je, door aardappelen op de juiste manier te bewaren, ook voorkomt dat ze uitlopen en water verliezen.

Wat zijn de factoren die de houdbaarheid beïnvloeden?

Een goede aardappelopslag begint met het in overweging nemen van verschillende belangrijke factoren: licht, temperatuur, luchtstroom en eventuele producten die in de buurt zijn opgeslagen.

Ja, we zullen deze slechte gewoonte moeten veranderen om ze direct in de koelkast te zetten of ze in een warme hoek bij de uien te bewaren.

Het licht

Zorg er vooral voor dat u uw aardappelen niet blootstelt aan de zon of enige bron van intense hitte.

Kies een voldoende donkere plaats, bijv bijkeuken of kelderom te voorkomen dat de aardappelen aan licht worden blootgesteld.

Als je het op bepaalde plaatsen merkt groene delenzal onvermijdelijk een bittere smaak hebben en dat zal zelfs zo zijn ongeschikt voor consumptie.

Denk in dit geval niet na en gooi dergelijke aardappelen onmiddellijk wegvooral als die groene gebieden zich dieper hebben verspreid of uitgebreid dan de schil.

In feite gaat het om een toxine genaamd “solanine”die zelfs na het koken niet verdwijnt.

Dus als het groene gedeelte maar een beetje zichtbaar is, kun je het verwijderen, maar als het zich verspreidt, is het beter om van de aardappel af te komen.

Temperatuur

Dit is een andere belangrijke factor die niet over het hoofd mag worden gezien.

Knollen kunnen het beste worden bewaard bij een temperatuur van 7 tot 10 °C.

Als je aardappelen bij een te lage temperatuur (onder de 6 °C) bewaart, verandert hun zetmeel in suiker, die vervolgens wordt omgezet in suiker het heeft een negatieve invloed op de smaak en de kookprestaties.

Beluchting

Hetzelfde geldt voor de juiste opslag van aardappelen goede ventilatie essentieel.

Laat ze luchten en vooral vermijd luchtdichte containers of gesloten plastic zakken.

In tegenstelling tot andere groenten moeten aardappelen vóór opslag zijn ze hadden nooit gewassen mogen worden.

Houd ze uit de buurt van uien!

We kunnen ons voorstellen dat je tijdens de bewaring de twee teelten hebt gecombineerd, maar dat is alles fout.

Gewoon omdat uien geven ethyleen afkleurloos en vluchtig gas, die de rijping en kieming van aardappelen ondersteunt.

Dus, een klein advies, vanaf nu blijf weg van uien!

Hoe aardappelen in de frisse lucht bewaren?

Onthoud dit: de sleutel om uw aardappelen lang mee te laten gaan is: bewaar ze op een koele, droge en donkere plaats.

Idealiter hoort het hier thuis voorraadkast, kartonnen doos of bruine papieren zak.

Als u wilt dat uw aardappelen zo lang mogelijk gedijen, bewaar ze op een goed geventileerde plaats en zorg er vooral voor dat ze niet worden blootgesteld aan direct zonlicht.

Gebruik papieren zakken of manden voor een goede ventilatie

De beste manier om vrije luchtcirculatie mogelijk te maken is bewaar aardappelen in een open bak of papieren zak (niet luchtdicht).

Stoom ze niet in een gesloten bakje zonder ventilatie, zoals een hersluitbare plastic zak of een glazen bakje met deksel.

Hoe bescherm je ze tegen licht en hitte?

Het is belangrijk om te begrijpen dat blootstelling aan licht en hitte de vorming van solanine veroorzaakt, een bekend toxine in ziektekiemen, dat vervolgens veroorzaakt een groene kleur.

Het is voor hun bescherming het is beter om ze te bedekken met papier of zakkenwaardoor wordt voorkomen dat ze krimpen of groen worden.

Als het mogelijk is, bewaar ze niet in aluminium containersomdat ze snel kunnen schimmelen.

Vochtigheidscontrole

Het is belangrijk om een ​​optimale luchtvochtigheid te behouden.

Als u aardappelen bewaart in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid (100% luchtvochtigheid), Op de knollen kunnen zich waterdruppels vormen, die het rotten kunnen versnellen en tot ziekten kunnen leiden.

Ideaal houd de luchtvochtigheid tussen 85 en 90%.

Alles minder dan dat en de knollen zullen waarschijnlijk uitdrogen en de smaak sterk beïnvloeden.

Omdat aardappelen ongeveer 80% water bevatten, ze mogen tijdens opslag niet meer dan 4% van hun gewicht verliezen.

Hoe overmatig vocht of uitdrogen van aardappelen voorkomen?

In het algemeen het is niet geschikt om aardappelen in de koelkast te bewaren.

Eigenlijk op een koele en donkere plaats gaan ze langer meevooral in de gebieden waar dat wel het geval is temperatuur niet hoger dan 10 °C.

Hoe gekookte aardappelen bewaren?

Aardappelen worden beschouwd als een hoofdvoedselproduct, en vooral omdat ze erg lekker zijn in al hun variaties, worden ze vaak aangetroffen in huishoudens.

Maar weet je hoe u gekookte aardappelen op de juiste manier in de koelkast bewaart en hoe lang kun je ze consumeren?

Je hebt het heerlijke eten met smaak gegeten, maar je hebt nog aardappelen over?

Geen probleem, je kunt ze bewaren voor later!

Bewaar ze in een luchtdichte verpakking of op een afgedekt bord in de koelkast.

Je kunt ze consumeren binnen 3 of 4 dagen, niet later.

Hoe aardappelen bewaren door invriezen?

Voor veel mensen zou het waarschijnlijk gemakkelijker zijn, maar dat moet je weten Rauwe aardappelen bevriezen niet.

Daarom moeten ze dat ook zijn voorgekookt alvorens in te vriezenanders zullen hun structuur en smaak na verloop van tijd verslechteren.

Vooral omdat Te lage temperaturen zorgen ervoor dat ze na het ontdooien zwart worden.

Maar als u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, kunt u daar uiteraard zeker van zijn bestand zijn tegen het bevriezingsproces.

Hoe behoud je de kwaliteit van aardappelen tijdens het invriezen?

Hier is de procedure die u moet volgen voor optimale opslag in de vriezer:

Maak de aardappelen vooraf schoon.

Kook ze.

Belangrijk punt: droog ze grondig af met een schone doek.

Plaats ze in een luchtdichte verpakking of diepvrieszak om ze te beschermen tegen direct contact met het ijs.

Signaleert dat aardappelen niet geschikt zijn voor consumptie

Weet je niet zeker of die aardappel die je lang geleden hebt gekocht nog goed is?

Wees vooral voorzichtig met deze waarschuwingssignalen Helaas zijn je aardappelen bedorven en het is beter om ze niet te eten.

Zacht en pasteuze uitstraling:

Als de aardappelen rauw zijn, zijn ze pas echt lekker als ze heel hard zijn en stevig aanvoelen.

Schade aan de huid:

De schil moet strak en zonder vlekken zijn. Als uw aardappel er helemaal gerimpeld uitziet of is zwarte of blauwe vlekken, het is tijd om het weg te gooien.

Zichtbare tekenen van schimmel:

Het is duidelijk dat bij het minste vermoeden van een beschimmelde aardappel deze moet worden weggegooid!

Geur:

Rauwe aardappelen geven meestal een vrij neutrale, aardse geur af.

Dus als je voelt sterke, onaangename of oogprikkelende geurgooi ze weg zonder na te denken.

Dit bewijst dat ze zijn waarschijnlijk van binnen gaan rotten of schimmelen.

Groene kleur:

Nee, groene kleur is geen gunstige tint voor de buitenkant van uw aardappelen.

Als het natuurlijk groen wordt, is dat het een duidelijk teken dat het aan licht is blootgesteld.

Kieming:

Als uw aardappel is gekiemd, is dit een teken dat hij zal bederven. Het is beter om hem eruit te gooien.

Succes!

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar