Geboortetradities van over de hele wereld
Foto: iStock/Gulliver

De geboorte van een kind is een van de meest onvergetelijke momenten, waar je ook woont. Elke cultuur heeft echter zijn eigen tradities, en vandaag zullen we er enkele delen.

Jamaica

In dit Afrikaanse land liggen de placenta en de navelstreng in de grond. Vrienden en familieleden planten er een klein jong boompje bovenop en zien hoe het met de welp meegroeit. De peuter heeft meestal de taak om voor de boom te zorgen, waarvan wordt aangenomen dat hij hem verantwoordelijkheid leert.

Nederland

30% van alle geboorten in Nederland vindt thuis plaats, wat betekent dat aanstaande moeders vaak een beroep doen op verloskundigen om hen te assisteren. Ook Nederlandse vrouwen gebruiken liever geen pijnstillers.

Japan

Nieuwe moeders blijven doorgaans een hele maand bij hun baby’s bij hun ouders thuis om te herstellen en op krachten te komen.

Latijns Amerika

La cuarentana, wat zich grofweg vertaalt naar ‘quarantaine’, is een praktijk waarbij nieuwe moeders zich gedurende zes weken na de bevalling onthouden van bepaald voedsel, seks en fysieke activiteit. Alle tijd wordt besteed aan borstvoeding en andere gezinsleden zorgen voor de huishoudelijke taken, koken en schoonmaken. Klinkt geweldig voor ons.

Kalkoen

Turkse moeders drinken een speciaal drankje genaamd lehusa-sorbet nadat hun baby’s zijn geboren. De drank is gemaakt van kaneel, suiker en rode kleurstof. Het wordt vrijwel onmiddellijk in het ziekenhuis geserveerd.

Nigeria

In sommige delen van Nigeria wordt de Omuguo-traditie beoefend, waarbij de grootmoeder de pasgeboren baby voor de eerste keer wast. Dit is om te laten zien dat de samenleving zal helpen het kind groot te brengen en dat de moeder niet de enige is in dit proces.

Brazilië

In veel culturen is het gebruikelijk dat vrienden en familieleden cadeautjes voor de moeder meebrengen. Dit is niet het geval in Brazilië, waar van haar wordt verwacht dat ze geschenken geeft aan degenen die haar in het ziekenhuis bezoeken.

Finland

Sinds de jaren dertig heeft de Finse regering elke nieuwe moeder een pakket gegeven met alles wat ze nodig heeft voor haar pasgeboren baby: babykleding, slaapspullen, speelgoed. Kon het bij ons maar zo zijn!

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar