Materialen
- 2 fl. thee bloem voor alle doeleinden
- 2 eetlepels. bakpoeder
- 3/4 fl. van thee kristalsuiker
- 1/4 theelepel. zout
- 2 grote eieren, op kamertemperatuur
- 3/4 fl. van thee volle yoghurt
- Schil van 1 of 2 citroenen
- 1/4 fl. thee vers geperst citroensap
- 3/4 fl. thee olie
Implementatie
- Verwarm de oven voor op 180 graden en beboter en bebloem een cakevorm.
- Klop de droge ingrediënten door elkaar en zet opzij.
- Klop de eieren gedurende 2 minuten tot ze geel en dik worden en voeg geleidelijk de suiker toe.
- Voeg de resterende natte ingrediënten toe en meng goed.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan het mengsel en meng tot het mengsel homogeen is.
- Giet het mengsel in de vorm en plaats het in de oven. Bak gedurende 30-35 minuten, totdat het kleur begint te krijgen en een tandenstoker die in het midden wordt gestoken eruit komt zonder dat er een vloeibaar mengsel blijft plakken.
- Laat de cake 10 minuten afkoelen op een rooster voordat u hem uit de vorm haalt. Laat volledig afkoelen voordat je het bestrooit met suiker.
nieuwsbeest.gr