Heb je zin in een goede en supersnelle soep?
Probeer de geurige kaassoep met groenten.
Het is vullend en smaakt werkelijk voortreffelijk.
Wij hebben nodig:
7-8 champignons
250 g roomkaas, bambina/carica of andere smeltkaas
3-4 aardappelen
1 wortel
1 ui
olie
zout
grond zwarte peper
Optioneel:
Kruiden naar smaak
Kruiden naar smaak
Pasta (tarhoňa, Slowaakse rijst)
Benadering:
Ui laten we opruimenfijnhakken.
Bak in een beetje plantaardige olie verguld.
Voeg toe aan de ui gesneden champignons en geraspte wortel.
Voeg als laatste de in blokjes gesneden aardappelen toe.
We bakken alles een tijdje samen.
Hierdoor hoeft de soep minder lang te koken en heeft hij een betere smaak.
Bedek de groenten met water (idealiter met bouillon).
Wanneer de vloeistof kookt, breng op smaak met zout en peper.
We zijn aan het koken ongeveer 10 minuten.
Meng tot slot de gesmolten kaas door de soep.
Ik had curryblaadjes in huis, maar je kunt ook een andere soort gebruiken.
Roer tot de kaas nu smelt onze soep is klaar.
Aan het einde kun je kruiden toevoegen.
Ik serveer bestrooid met kaas.
Het is ook een uitstekend idee om knoflookcroutons aan het bord toe te voegen.
Onze tip:
Je kunt ook een paar roosjes broccoli, bloemkool en een stukje bleekselderij aan de soep toevoegen.
In principe kun je elke groente gebruiken die je in de koelkast hebt of moet gebruiken.
Je kunt de soep mixen en serveren met een klodder room.
Wij voegen er croutons aan toe, het is perfect aan te passen naar jouw smaak en het blijft altijd heerlijk.
Wij wensen u een goede eetlust! 🙂