“Oud papier voor een nieuw boek” met de 5e druk
Foto: iStock/Gulliver

Voor het vijfde jaar op rij wordt in vijf steden van het land de nationale ecocampagne ‘Oud papier voor een nieuw boek’ gehouden. De gemeenten Haskovo, Sofia, Ruse, Plovdiv en Burgas zullen gastheer zijn van de huidige editie van het initiatief, dat kinderen de kans geeft meer te leren over recycling, te begrijpen hoe ze de natuur kunnen beschermen en afval gescheiden kunnen inzamelen. Elk kind dat een volwassen begeleider meebrengt met minimaal 5 kg oud papier voor recycling, krijgt een nieuw kinderboek naar keuze en cadeautjes van de vakantiepartners. De organisatoren van ECOPACK Bulgaria JSC en Greenwich Book Centre herinneren eraan dat hoe meer oud papier de kinderen verzamelen, hoe meer bomen ze zullen redden van de kap.

Onder de titel “Schoonmaken en lezen” begon de campagne op 9 september in Haskovo van 10.00 uur tot 14.00 uur op het podium van het Svoboda-plein, als onderdeel van de vakanties van de stad.

In Sofia zal “Oud Papier voor een Nieuw Boek”, zoals altijd, plaatsvinden onder de bescherming van burgemeester Yordanka Fandakova en zal het opnieuw deel uitmaken van de culturele evenementenkalender van de gemeente Sofia voor 2017. Het initiatief zal plaatsvinden op 10 september. van 10.30 uur tot 19.00 uur op Vitosha Blvd. 37, tegenover het Greenwich Book Center. Op 17 september verwelkomt Rousse voor het derde jaar op rij ‘Oud papier voor een nieuw boek’. Het evenement vindt plaats van 10.00 tot 14.00 uur op het Svoboda-plein voor het Gerechtsgebouw. Plovdiv krijgt op 23 september tussen 10.00 en 14.00 uur de kans om hun oud papier in te leveren op het Stefan Stambolovplein. De finale van de campagne vindt plaats in Burgas op 24 september van 10.00 tot 14.00 uur in het Primorski Park , voor het Pantheon Alle evenementen worden gehouden met medewerking van gemeenten en regionale bibliotheken.

De campagnemascotte van Oud Papier voor Nieuw Boek van dit jaar is een van de meest geliefde moderne fantasy-personages: Percy Jackson, zoon van Poseidon, bliksemdief en neef van Zeus. De 12-jarige tiener met een talent om in de problemen te komen, is bij Bulgaarse lezers bekend uit de serie “Percy Jackson and the Gods of Olympus” van de Amerikaanse schrijver Rick Riordan, uitgegeven door uitgeverij “EGMONT”. In de vijf steden worden quizzen en spelletjes in de geest van de Percy Jackson-boeken voorbereid voor de deelnemers. Uiteraard zal de epische kennisstrijd hen nog meer verrassingen opleveren. En om de vakantie onvergetelijk te maken krijgen in Sofia alle kinderen die hun oud papier hebben ingeleverd de mogelijkheid om als souvenir een foto te maken in een fotohokje in de stijl van “Gods of Olympus”, verzorgd door “Photo king” .

Ook de bijzondere uitdaging van de organisatoren in de editie van dit jaar van ‘Oud papier voor een nieuw boek’ is geïnspireerd op het mythische thema: Competitie voor korte verhalen “Oude personages in nieuwe verhalen”. Kinderen worden uitgedaagd om een ​​origineel verhaal van de auteur te creëren met een favoriet oud-Grieks personage in een nieuwe en ongewone situatie. De tijd en ruimte waarin de actie plaatsvindt, hangt af van de verbeeldingskracht van de kleine makers. Kinderen en tieners tot 18 jaar die wonen in de gemeenten waar de campagne plaatsvindt, kunnen meedoen aan de wedstrijd. De werken worden van 24 augustus tot en met 5 september vooraf verzonden naar het e-mailadres: konkurs@greenwich.bg

Voor de volledige wedstrijdvoorwaarden kunt u terecht op: greenwich.bg.

Het feest zal plaatsvinden met veel muziek en dans. Kinder- en tienerzanggroepen en dansensembles zorgen voor de stemming van alle aanwezigen. Op het programma staat ook de voorstelling “Circus” – een muzikale poppenshow met marionetten die zowel kinderen als volwassenen vermaakt, evenals een productie met een eco-thema van het “Fairytale Theatre – Sofia”.

Om voor iedereen voldoende boeken te hebben, kan iedereen die aan de voorwaarde voldoet om 5 kg oud papier in te leveren voor recycling, slechts één boek ontvangen, maar niet meer. De kinderen die 5 kg extra papier hebben meegebracht, ontvangen een tweede boek met een eco-thema: de editie “You can save the planet”, verzorgd door “ECOPACK Bulgaria” JSC. Tijdens de vakantie kunnen kinderen er maximaal twee ontvangen. boeken. Het geld uit het ingezamelde oud papier in de vijf steden zal worden gebruikt om de speciale editie van “ECOPACK Bulgarije” JSC opnieuw uit te geven.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar