De mythe van het verwende kind

In The Myth of the Spoiled Child ontkracht auteur Alfie Cohn, zoals de titel al doet vermoeden, diepgewortelde conservatieve overtuigingen over kinderen – wat ze zijn en hoe ze moeten worden opgevoed.

Ouders worden ervan beschuldigd hun kinderen te veel vrijheid te geven, overbezorgd te zijn, onwillig grenzen te stellen en te tiranniek te zijn. Jongeren worden gedefinieerd als egoïstische consumenten, en hun gedrag wordt met allerlei niet-vleiende scheldwoorden bestempeld. Dergelijke rigide ideeën – in het ene of het andere uiterste – worden vaak als vanzelfsprekend beschouwd, en de uitnodiging van Alfie Cohn om onze opvattingen te heroverwegen komt bijzonder op het juiste moment, en zijn boek heeft het potentieel om de toon van het gesprek over kinderen en hun ouders te veranderen.

***

Alfie Kohn

Alfie Kohn (geb. 1957) – afgestudeerd aan de Brown University en de Universiteit van Chicago – is een Amerikaanse wetenschapper, socioloog, docent en expert op het gebied van kinderopvoeding en gedragspsychologie, algemeen bekend om zijn kritiek op traditionele onderwijsmethoden. Hij is de auteur van veertien boeken en talloze artikelen, heeft deelgenomen aan honderden televisie- en radioprogramma’s en zijn boeken zijn in twintig talen vertaald. “We verliezen in de race om te winnen” en “The Myth of Discipline” (red. “East-West”) werden gepubliceerd in Bulgarije.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar