Moet je proberen: varkenskarbonades met champignonsaus en spek

Deze varkenshaasjes met champignonsaus zijn makkelijk te maken. Indien gewenst kunt u ze serveren met aardappelen of rijst als bijgerecht.

Benodigde ingrediënten voor varkenskarbonades met champignonsaus:

3 varkenskarbonades

5 eetlepels paneermeel

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel uienpoeder

1 theelepel tijm

3 eieren

Voor de saus:

3 eetlepels boter

1 ui

140 g spek

2 teentjes knoflook

300 g champignons

1,5 eetlepels bloem

400 ml water

1 eetlepel mosterd

2 eetlepels sojasaus

1/2 theelepel kookroom

peterselie

Kijk beter:

Methode van voorbereiden:

Bedek het varkensvlees met bakpapier en sla erop met een vleeshamer. Breng aan beide kanten op smaak met zout en peper.

Klop in een kom de eieren los, giet in een andere kom de bloem en meng in een derde het paneermeel met het ui- en knoflookpoeder en de tijm. Goed mengen. Doop het vlees in de bloem, vervolgens in de eieren en vervolgens in paneermeel en bak.

Smelt de boter in een pan en bak de gesnipperde ui en het spek. Als de ui zacht wordt, voeg dan gehakte knoflook toe. Roer, voeg dan de gehakte champignons toe en bak nog een paar minuten, voeg dan de bloem toe en roer. Giet na een minuut water en roer, en voeg dan sojasaus toe. Breng op smaak met peper en zout, roer en als het begint te koken, giet je de kookroom erbij. Laat nog een paar minuten koken om de ingrediënten goed te mengen en bestrooi met vers gehakte peterselie. Serveer de saus over het vlees.

admin/ author of the article

Ik ben een getalenteerde en creatieve journalist, gespecialiseerd in het schrijven van artikelen. Mijn taak is om verschillende onderwerpen te onderzoeken, interviews af te nemen, gegevens te analyseren en hoogwaardige inhoud te creëren die de aandacht van lezers trekt en hen inspireert tot nadenken en actie

Loading...
Leomolenaar